«ОПЕРАТОР РИНКУ» ПРЕЗЕНТУВАВ СВОЮ РОБОТУ NORD POOL

05.08.2022

АТ «Оператор ринку» презентував свою роботу найбільшій загальноєвропейській енергетичній біржі Nord Pool, яка проводить торги електричною енергією для країн Північного та Балтійського регіону, Великобританії, країн Центральної Західної Європи - Австрії, Бельгії, Франції, Німеччини, Люксембургу та Нідерландів, та Польщі. 

«Оператор ринку» працює за європейськими стандартами з 2019 року. Перевагою українського ринку «на добу наперед» і внутрішньодобового ринку  є те, що усі, хто продав та купив тут електроенергію отримують миттєву 100% оплату. Наш РДН і ВДР працює 24/7, в тому числі й у вихідні дні. В такому ж режимі ми працюємо і з першого дня агресивного вторгнення росії в Україну», - наголосив під час онлайн зустрічі в.о. генерального директора АТ «Оператор ринку» О.Гавва.

Представники Nord Pool висловили підтримку Україні в боротьбі з ворогом, розповіли про свій досвід набуття статусу номінованого оператора ринку для участі в market coupling, про клірингові операції, які проводять на РДН і ВДР, та наголосили на готовності продовжити обмін досвідом з АТ «Оператор ринку».