ЧЛЕНОМ НАГЛЯДОВОЇ РАДИ АТ «ОПЕРАТОР РИНКУ» СТАВ АНДРІЙ СТЕПАНЕНКО

13.02.2024

Міністерство енергетики України призначило нового члена Наглядової ради АТ «Оператор ринку». Представником від держави обрано Андрія Степаненка, фахівця фондового ринку та цінних паперів. Відповідний наказ 9 лютого 2024 року підписав міністр енергетики України Герман Галущенко.

Андрій Степаненко спеціалізується на корпоративному правлінні та фінансових ринках. Має досвід державної служби в Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку, входив до складу Правління Національного депозитарію України, займав керівні посади в TBIH-SigmaBlazer. Є автором та співавтором науково-публіцистичних та аналітичних робіт з питань випуску та обігу цінних паперів, розкриття інформації, захисту прав акціонерів.

У ролі члена Наглядової ради АТ «Оператор ринку» займатиметься питанням набуття статусу Товариством товарної біржі, розвитком корпоративного управління.

Позиція члена Наглядової ради АТ «Оператор ринку» була вакантною з 8 лютого 2023 року після того, як Дмитро Олефір достроково припинив свої повноваження члена та голови Наглядової ради Товариства.