Нагадування про обов’язок щомісяця інформувати АТ «Оператор ринку» про обсяги проданої на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку електроенергії та про частку кожного джерела такої енергії

10.01.2022

Відповідно до вимоги НКРЕКП оприлюднювати інформацію про вплив виробництва електричної енергії на навколишнє середовище, нагадуємо учасникам ринку про обов’язок щомісяця інформувати АТ «Оператор ринку» про обсяги проданої на ринку «на добу наперед» та внутрішньодобовому ринку електроенергії та про частку кожного джерела такої енергії.

Таке інформування обумовлене законом України «Про ринок електроенергії», оскільки виробництво енергії істотно впливає на стан довкілля.

Відповідно, просимо учасників ринку виключно через зручну електронну форму для звітування до 15 січня 2022 року надати інформацію про походження та частку проданої на РДН і ВДР електроенергії у грудні 2021 року.

УВАГА! Відповідно до Постанови НКРЕКП №2821 від 22.12.2021 року «Оператором ринку» внесено зміни до форми звітування. Тому у разі необхідності просимо скорегувати інформацію за відповідні періоди 2021 року для коректного відображення інформації наростаючим підсумком.

Онлайн форма для звітування знаходиться у розділі «Екологічні аспекти», підрубриці «Огляди», рубрики «Аналітичні матеріали» головної сторінки сайту «Оператора ринку».