НКРЕКП ПОГОДИЛА ТАРИФ «ОПЕРАТОРА РИНКУ» НА 2022 РІК – 3,30 ГРН/МВТ.ГОД

18.11.2021

З 1 січня 2022 року тариф на здійснення операцій купівлі-продажу електроенергії на ринку «на добу наперед» і внутрішньодобовому ринку становитиме 3,30 грн/МВт.год (без ПДВ). Відповідне рішення прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг №2236 від 17 листопада 2021 року.

Фіксований платіж за участь в торгах на ринку «на добу наперед» і внутрішньодобовому ринку з 1 січня 2022 року становитиме 2 645,16 грн (без ПДВ).

Довідково: Фіксований платіж за участь у РДН/ВДР – це цільовий місячний платіж за послуги з підтримки та надання права на користування програмним забезпеченням «Оператора ринку». Платіж за здійснення операцій з купівлі-продажу на РДН та ВДР оплачується покупцями та продавцями електричної енергії щоденно за результатами проведених торгів. Його величина залежить від обсягів купівлі-продажу електроенергії на РДН та ВДР та розміру тарифу на здійснення операцій з купівлі-продажу електроенергії на РДН/ВДР, який погоджується постановою НКРЕКП.