«ОПЕРАТОР РИНКУ» ОТРИМАВ ПАТЕНТ НА ПРОГРАМНИЙ КОМПЛЕКС ETS/UA

17.08.2021

Державне підприємство «Оператор ринку» запатентувало власний програмний комплекс «Система торгівлі електричною енергією (ETS/UA)», який планується задіяти для проведення електронних аукціонів  з купівлі-продажу електричної енергії за двосторонніми договорами після отримання необхідних ліцензій. Свідоцтво про реєстрацію авторського права на твір підприємству видав Український інститут інтелектуальної власності.

Нагадаємо, програмний комплекс «Система торгівлі електричною енергією ETS/UA)» розроблений ІТ-фахівцями «Оператора ринку» для перевірки результатів торгів, що склалися на РДН та ВДР, що проводиться у програмному комплексі XMtrade®/PXS та доопрацьований для проведення електронних аукціонів  з купівлі-продажу електричної енергії за двосторонніми договорами.

Даний комплекс було презентовано під час тестування його функціоналу у квітні 2021 року і він був позитивно сприйнятий учасниками ринку.

Функціонально програмний комплекс ETS/UA схожий до програмних комплексів європейських операторів ринку електричної енергії та XMtrade®/PXS, що створює дружній, впізнаваний та ситуативно зрозумілий інтерфейс для учасників ринку.

Програмний комплекс «Система торгівлі електричною енергією (ETS/UA)» захищений системою управління інформаційною безпекою підприємства, яка має міжнародний сертифікат відповідності вимогам стандарту ISO/IEC 27001:2013. Це свідчить про високий рівень захищеності даних, збереження конфіденційності, цілісності, доступності та надійності інформації, що обробляється у програмному комплексі «Система торгівлі електричною енергією (ETS/UA)»