Q&A: Після завантаження заявки на ВДР вона деякий час знаходиться в статусі «неактивна»

Заявки завантажуються до системи в порядку їх надання учасниками ринку. Слід зазначити, що при відкритті ВДР на наступну добу постачання о 15-00, учасники РДН/ВДР протягом перших 2-3 хвилин подають до програмного комплексу Оператора ринку приблизно 1500-2500 заявок.

«Оператор ринку» при надходженні заявок на торги на ВДР здійснює їх перевірку на виконання умов, передбачених пунктом 3.5.4. Правил РДН/ВДР, тому заявки завантажуються спочатку в неактивному статусі, а потім в порядку черги здійснюється їх перевірка.

Зокрема, маємо зазначити, що статус заявок, завантажених на платформу XMtrade®/PXS за допомогою Excel файлу учасник РДН/ВДР може переглянути в розділі «Імпорт». Якщо імпорт файлу пройшов з помилками, рядок буде підсвічено червоним кольором. Натиснувши на кнопку «Результат імпорту» учасник РДН/ВДР зможе побачити детальний опис помилок.

Також звертаємо увагу учасників РДН/ВДР, що розрив в часі між завантаженням заявок на ВДР та їх допуском до торгів виникає саме після «відкриття воріт» для подачі заявок на наступну добу постачання о 15-00, зважаючи на велику кількість заявок.